Vind hier meer informatie over alle aankomende evenementen en vormingen in het netwerk WINGG.
Dit voor zowel kinderen, jongeren, ouders alsook voor hulpverleners.
Het psychiatrisch Expertiseteam biedt kwalitatieve vormingen aan voor eerstelijnswerkers en dit rond diverse thema’s uit de geestelijke gezondheidszorg. In deze brochure geven we u een overzicht van de geplande piekuurtjes en open vormingen voor het voorjaar 2023.
Jongeren vormen een belangrijke risicogroep wat betreft de ontwikkeling van zelfmoordgedachten en het stellen van suïcidaal gedrag. Ook in het jeugdwerk worden begeleiders regelmatig geconfronteerd met jongeren die niet goed in hun vel zitten en aan zelfmoord denken. Als beroepskracht in het jeugdwerk is het daarom erg relevant de nodige handvatten te hebben om met deze problematiek om te gaan, en om vrijwilligers of collega's hierin te kunnen ondersteunen.
Trends en verschuivingen in Cannabisgebruik leren kennen? Wat is CBD? Hoe is het gesteld met het Cannabisgebruik in België? Kom het allemaal te weten tijdens deze inspirerende masterclass!
JAAROVERZICHT Piekuurtjes zijn korte, gratis webinars voor eerstelijnswerkers omtrent middelen en verslaving, in de brede zin van het woord. Lunch and learn dus! Ze zijn informerend van aard en gaan door tussen 12u en 13u.
In de webinar worden vernieuwde inzichten in evidence-based behandeling van opzettelijke zelfverwonding in de adolescentie besproken met specifieke aandacht voor het betrekken van gezinsleden. Resultaten van stepped-care modellen worden vergeleken en vertaald naar een Vlaamse context. De sessie sluit af met enkele concrete handvatten voor de therapeutische behandeling van adolescenten die zichzelf verwonden.
Dichtbij houden, vasthouden en niet loslaten. Vasthouden door detentie/beveiligd verblijf. Maar nog meer vasthouden door dicht bij te blijven en niet los te laten. Crosslink Yuneco, WINGG, PANGG 0-18, LIGANT en RADAR organiseren deze studiedag in kader van de doelgroep 'Justitiële jongeren met een geestelijke gezondheidsproblematiek'. Een dag vol inspirerende workshops, een boeiende lezing, een beklijvend ervaringsverhaal en een hoopvol debat. Voor iedereen die werkt met de doelgroep. Hou je me(e) vast?
Je hebt de vraag gesteld "denk je aan zelfmoord" en de cliënt knikt bevestigend. En...wat nu? Het gesprek over zelfmoord. Hoe begin je eraan? Wat zijn aandachtspunten in het gesprek met suïcidale cliënten? Welke vragen kan je stellen? En hoe formuleer je die dan best? Wat kan ik zeggen tegen een cliënt die in de tunnelvisie "gevangen" zit? Welke basishouding neem ik aan als hulpverlener? Hoe hoop installeren zonder de wanhoop te miskennen?
Maak kennis met Reakiro. Reakiro is een plek waar je als persoon met een euthanasiewens omwille van ondraaglijk psychisch lijden terecht kan.
Het zorgpad bespreekt het optimale traject voor kinderen en jongeren met druk gedrag en/of concentratieproblemen. Iedereen die werkt met kinderen en jongeren met dergelijke problemen, kan hier wetenschappelijk verantwoorde en praktische informatie op maat vinden. Tijdens deze webinar wordt de webtool overlopen en besproken welke informatie hier allemaal op terug te vinden is.
(18-19-21-22 september 2023 - Roeselare) Natuurlijk netwerk rondom kinderen en hun ouders zien, activeren en aciliteren is ons doel. Een bootcamp Family Seeing reikt strategieën, tools, waarden en overtuigingen aan om kinderen en jongeren in de jeugdhulp te helpen aan een ‘netwerk voor het leven’. Zo maken ze blijvend deel uit van een gemeenschap die hen onvoorwaardelijk steunt, zowel tijdens als na hun verblijf in de jeugdhulp.
De studiedag zal in teken staan van uitdagingen in het werken met suïcidale personen. Wat bij personen met een verstandelijke beperking? Hoe gaan we om met het beroepsgeheim? Op welke manier kan ik cultuursensitief werken? Zijn er aandachtspunten bij personen met autisme? Wat bij chronische suïcidale personen?... Deze en zoveel andere interessante thema’s komen aan bod!
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now
×